• nl
 • en
 • us
 • au
Bekend van TV

COVID-19: DIVORCEHOTEL ONLINE AVAILABLE!

read more »

COVID-19: DIVORCEHOTEL ONLINE AVAILABLE!

The COVID-19 developments are, of course, affecting DivorceHotel's global operations. We are following all recently released COVID-19 guidelines and are taking every precaution to protect our community!

Whilst we are not able to use our hotel locations for the time being, we are still able to help you to split up in an amicable way via our established online DivorceHotel divorce solution.

We are here to assist you, please get in touch with us as usual via phone, send us an email or send your question directly via our website. On behalf of DivorceHotel International I wish everybody luck, stay strong and healthy and I hope we meet soon in person and in good health!

Jim Halfens

CEO

DivorceHotel International

Zomercolumn DivorceHotel door Astrid Waals (3): Hoe voorkom je dat je relatie sneuvelt na de (zomer)vakantie!

5 augustus 2016

Deze zomer schrijft Vfas advocaat en mediator Astrid Waals zomercolumns voor DivorceHotel. Astrid is vanaf 1993 werkzaam in de avocatuur waarbij zij zich volledig toelegt op familierecht. Astrid is enthousiast over DivorceHotel en scheiden op een positieve manier.  Deze week schrijft ze over het feit dat na iedere zomervakantie en de kerstperiode er jaarlijks een hausse aan echtscheidingen volgt en geeft ze praktische tips…

Vakantie! Hoera?

Eindelijk, na een jaar hard werken is het vakantie. Nagenoeg iedereen verheugt zich op vakantie. Maar vakantie is ook een ultieme test van je relatie.

Een top 5 van de grootste ergernissen op vakantie ziet er zo uit:

 1. Slecht weer
 2. Vertraging/files
 3. Vieze accommodatie
 4. Onnodig bezette ligbedjes door handdoeken
 5. Een (reis)partner die niet gezellig of saai is

Sommige ergernissen kun je voorkomen of de kans er op beperken. Slecht weer kun je voorkomen door een vakantie naar een zon-zekere bestemming te boeken.

Vertraging en files zijn te voorkomen door buiten de drukste periodes met vakantie te gaan.

Een vieze accommodatie is een kwestie van zorgvuldig kiezen en selecteren en ook reviews lezen alvorens de accommodatie te boeken. Soms helpt het zelf even een frisse doek door de accommodatie halen al.

Onnodig bezette ligbedjes door handdoeken, tsja, dat is lastig want het zijn altijd anderen die het doen. Misschien valt dat te verhelpen door een afgewogen keuze van de bestemming te maken en het anders maar voor lief te nemen.

Dan blijft over een (reis)partner die niet gezellig of saai is.

De meeste aanvragen voor een echtscheiding vinden plaats net voor of net na een vakantieperiode. Met name de zomervakantie en de kerstperiode zijn periodes waarna een hausse aan echtscheidingen volgt.

Hotel

Ligt dat nu aan de zomervakantie of de Kerst? Nee, natuurlijk niet. Voor een goede relatie heb je namelijk bouwstenen. Het toeval wil dat er 5 bouwstenen voor een relatie zijn:

 1. Jezelf kunnen zijn, dus elkaar accepteren zoals je bent, niet elkaar “opvoeden” of “verbeteren”;
 2. Gevoelens mogen uiten, met name tonen en uitspreken van negatieve gevoelens tegenover elkaar zoals boosheid of verdriet zorgt voor verwerking en is bindend;
 3. Empathie, aanvoelen en meeleven met elkaar;
 4. Intimiteit, uiteraard seksualiteit maar ook lichamelijk contact zoals samen douchen, hand in hand lopen, op schoot zitten of knuffelen;
 5. Tijd, een intieme relatie vraagt tijd. Het is belangrijk dat partners tijd voor elkaar vrij maken.

Nu valt die laatste bouwsteen, tijd, natuurlijk op in dit rijtje. In een vakantieperiode heb je namelijk meestal veel tijd voor elkaar. Die tijd kan heel fijn zijn en er voor zorgen dat de kleine irritaties die in de loop van de tijd ontstaan weer glad gestreken worden omdat er eindelijk weer tijd is om rustig, onder het genot van een lekker drankje, een goed gesprek met elkaar te voeren.  Die tijd kan echter ook de in de loop van de jaren ontstane irritaties uitvergroten en tot onoverbrugbare verschillen leiden.

house

Net zoals je een vakantie zorgvuldig kunt kiezen, kun je ook je (reis)partner zorgvuldig kiezen.

Scheidingsleed valt te voorkomen door je bewust te zijn van wat je nodig hebt en van een (reis)partner verwacht en dit ook uit te spreken. Ieder relatie staat of valt met communicatie!

Dus de gouden tip voor een geslaagde vakantie: praat met elkaar!

“Gelukkige mensen hebben niet altijd het beste van het beste. Ze maken het beste van wat ze hebben.”

astrid-waals

mr. A.H.A.C. (Astrid) Waals, advocaat

Heb je een vraag aan Astrid of wil je meer weten over DivorceHotel? Mail: info@DivorceHotel.nl of volg Astrid op Twitter of link via LinkedIn