• nl
  • en
  • us
  • au
Bekend van TV

COVID-19: DIVORCEHOTEL ONLINE AVAILABLE!

read more »

COVID-19: DIVORCEHOTEL ONLINE AVAILABLE!

The COVID-19 developments are, of course, affecting DivorceHotel's global operations. We are following all recently released COVID-19 guidelines and are taking every precaution to protect our community!

Whilst we are not able to use our hotel locations for the time being, we are still able to help you to split up in an amicable way via our established online DivorceHotel divorce solution.

We are here to assist you, please get in touch with us as usual via phone, send us an email or send your question directly via our website. On behalf of DivorceHotel International I wish everybody luck, stay strong and healthy and I hope we meet soon in person and in good health!

Jim Halfens

CEO

DivorceHotel International

Kinder- en partneralimentatie dienen te worden verhoogd per 1 januari 2018!

8 november 2017

Op 24 oktober 2017 heeft de Minister van Veiligheid en Justitie het percentage bekend gemaakt waarbij de vastgestelde bedragen voor levensonderhoud met ingang van 1 januari 2018 geïndexeerd dienen te worden. Het betreft de zogenoemde wettelijke indexering op grond van het bepaalde in artikel 1:402a BW waarmee de bijdragen in de kosten van verzorging en opvoeding van kinderen, de kinderalimentatie, en de bijdrage in het levensonderhoud, de partneralimentatie, jaarlijks verhoogd dient te worden.

Het percentage waarmee de kinder- en partneralimentatie met ingang van 1 januari 2018 verhoogd dient te worden is vastgesteld op 1,5.

De verhoging geldt voor alle bijdragen die voor 1 januari 2018 zijn vastgesteld tenzij uitdrukkelijk een andere indexering, een andere ingangsdatum voor de indexering of uitsluiting van de indexering is overeengekomen.

Voorbeeld:

Wanneer de alimentatie in 2017 door de rechter of partijen bij overeenkomst is bepaald op € 250,00 per maand, wordt dit bedrag met ingang van 1 januari 2018 € 250,00 + 1,5% = € 253,75 per maand.

De wettelijke indexering van alimentaties volgt de algemene ontwikkeling van het loonpeil. De individuele omstandigheden kunnen echter sterk afwijken van de algemene ontwikkeling. In zo’n geval kan men een beroep op de rechter doen om een vroegere rechterlijke uitspraak of een alimentatieovereenkomst aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Uiteraard blijft het altijd mogelijk met de alimentatiegerechtigde een regeling te treffen. De gang naar de rechter is pas noodzakelijk indien men onderling niet tot overeenstemming kan komen.

In de gevallen waarin met voor uitkeringen van levensonderhoud de hulp van de rechter wil inroepen, is de hulp van een advocaat noodzakelijk.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!

 

Lees meer over: , , , , , , , , , , , ,